聖誕節我走去瞓街@@

聖誕節你去左邊

聖誕節算是全年其中一個最重要的節日,通常當日都係會去行街、睇戲、睇燈飾。可能因為自己身形大"分",所以非常討厭人多的地方,聖誕重要同人迫…..咪攪我。所以去左大浪西灣露營。

我間"屋"望出去的無敵海景

屋前是我地解決早午晚三餐的土法燒烤爐

因為太耐冇去露營,所以經過一星期的準備。結果終於都係有蝦Look野,唔記得帶支撐營幕shield的營柱。所以唯有祼營上陣。

比起人地D營但係好簡陋,所以我決定將圖中所見的營和天幕留在西灣的垃圾站中,再見了byebye


睇到人地D靚營(女)…真係冇辦法唔貪新忘舊…

由細到大,每次去露營都有一種淒涼感覺。當自己去露營時,見到人地一班人開心V譁鬼叫又會好羨慕;當自己一大班人露營既時候,又會想一個人獨處靜心思考一下。點解會咁?唯有下次露營時認真諗下。

好多人可能會覺得露營係攞苦黎辛,但係能將自己長時間身處在一個遠離都市的優美環境之中,靜心思考細心欣賞大自然的偉大。這種感覺是無其它活動可以代替的,大鑊,我諗我又鍾意返瞓街。

發表迴響